Erfgoedforum Brugge
Erfgoedforum Brugge
ERFGOEDFORUM
BRUGGE VZW
Menu Start VZW Navigatie Contact Lidmaatschap Suggesties Links
U bevindt zich hier: Start / Erfgoedbeschrijving / Poortgebouw Viaduct 7

De plannen en de start van de verbindingsweg en poortgebouw

De plannen voor de inrichting van de chirurgieafdeling in het gasthuis werden uitgewerkt door dr. Sebrechts en ingenieur A. Seys in 1934 en werden in 1935 door de hoge gezondheidsraad goedgekeurd.

Akte goedkeuring

In 1934 wordt de heer ir. Kamiel Lesy, arrondissementsingenieur te Brugge, aangesteld om de werkzaamheden in verband met de verbindingsweg te coördineren. Nog in 1934 beginnen de eerste besprekingen en aanstellingen. Hij volgt daarmee de provinciale hoofdingenieur Remy Cloedt op die zegt de coördinatie-opdracht niet te kunnen aanvaarden (zie foto verslag). In hetzelfde verslag wordt de heer A. Seys bedankt voor zijn diensten.

Bleken van linnen

De heer Bovée wordt aangesteld als bouwmeester (= architect) om het Gasthuis om te bouwen naar een chrirurgisch kliniek. Hij volgt de heer A. Seys in die functie op. Dezelfde heer Bovée wordt ook aangesteld om het gasthuis aan te passen voor de aansluiting op de verbindingsweg.

In 1935 legt hij zijn plannen voor aan dr. Sebrechts en de Commissie van Openbare Onderstand, die aanvaarden. De heer A. Verbeke wordt aangesteld als aannemer. Eind 1935 legt ir. Lesy de ontwerpplannen van de verbindingsweg voor aan de COO. Er zijn 2 versies voorzien: een met een tunnel onder de Zonnekemeers en een met een viaduct over de Zonnekemeers.

Plan voor het viaduct

In 1936 wordt de heer Karel Casteleyn aangesteld als aannemer voor de aanleg van de verbindingweg en het afbreken van de betrokken huisjes van het wevershof. De heer Frans De Cuypere wordt aangesteld als aannemer van de wegenisaanleg op de site van van het Sint-Janshospitaal. Op het plan ziet u rechts het terrein van het Sint-Janshospitaal met het deel van de wegeniswerken die nog aansluiten met het koetshuis (onderaan met de doorgang in blauwe kleur) en de aansluiting met de bocht voor aanloop naar de te bouwen verbindingsweg (zie de punt-streeplijnen bovenaan midden). Links bevindt zich de Zonnekemeers.

Akte ontwerpplannen

U bevindt zich hier: Start / Erfgoedbeschrijving / Poortgebouw Viaduct 7

Vorige pagina --- Volgende pagina

Klik hier voor de overige pagina's:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16