Erfgoedforum Brugge
Erfgoedforum Brugge
ERFGOEDFORUM
BRUGGE VZW
Menu Start VZW Navigatie Contact Lidmaatschap Suggesties Links
U bevindt zich hier: Start / Erfgoedbeschrijving / Poortgebouw Viaduct 11

De verbindingweg in de periode 1938- tot de afbraak

Zo zag de brug van de verbindingsweg over het Wevershof eruit: niet bepaald esthetisch noch vriendelijk. Zelfs met kleuren was het zicht troosteloos.

Talud van de verbindingsweg

Onder de poort via de nieuwe doorgang naar het Wevershof was het een donkere bedoening, wat de foto rechts aantoont. Hetzelfde geldt voor het uitrijden van het Wevershof langs dezelfde doorgang naar de Zonnekemeers, op de foto links.

Onder het talud van de verbindingsweg

De volgende foto toont u links de oprit van de verbindingsweg naar de brug over de Zonnekemeers kant Sint-Jan in de sneeuw. Bemerk ook stallingen achter het koetshuis, dat hier zelf niet zichtbaar is, met het latere gebouw van de meubels Claeys op de achtergrond. Rechts toont de afdaling van de verbindingsweg aan de andere kant, boven het Wevershof na het verlaten van het poortgebouw.

Talud van de verbindingsweg

Op de volgende foto's ziet u de afdaling van de verbindingsweg na het verlaten Wevershof met de grote bocht, langs twee perspectieven weergegeven. Op de rechterfoto staat een waarschuwing op de zijgevel van het laatste huis bij het verlaten van het Wevershof. "Voorzichtig rijden".

Talud van de verbindingsweg

Onderweg was er ook een mogelijkheid tot parkeren op een rommelige en troosteloze parking, aangelegd op de bredere zone van de vroegere bleekweiden. Hieronder kun je een beeld vormen van die tussenliggende parking.

Parking halverwege de verbindingsweg

Zowel hoogwaardigheidsbekleders als gewone voetgangers, maar uiteraard ook en vooral de ziekenwagens maakten gebruik van de verbindingsweg.

Gebruik van de verbindingsweg

Gebruik van de verbindingsweg

Gebruik van de verbindingsweg

Poortgebouw

U bevindt zich hier: Start / Erfgoedbeschrijving / Poortgebouw Viaduct 11

Vorige pagina --- Volgende pagina

Klik hier voor de overige pagina's:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16