Erfgoedforum Brugge
Erfgoedforum Brugge
ERFGOEDFORUM
BRUGGE VZW
Menu Start VZW Navigatie Contact Lidmaatschap Suggesties Links
U bevindt zich hier: Start / vzw

Voorstelling van de vzw Erfgoedforum Brugge

Rond het jaar 2008 stelde de actiegroep ter bescherming van de site Oud Sint-Jan vast dat niet alleen hier maar ook elders in de Brugse binnenstad waardevol erfgoed, typische stadszichten en het woonklimaat bedreigd worden door grootschalige of onaangepaste projecten, die door de stad blijkbaar worden toegestaan.

Heel wat mensen in Brugge maar ook daarbuiten deelden deze bezorgdheid. Daarom besloten we onze krachten te bundelen in een VZW, die openstaat voor alle mensen die houden van hun stad en die iets willen doen tegen deze bedreigingen.

Doelstelling van de vzw Erfgoedforum Brugge

Ons ultieme doel is het waken over, het vrijwaren en het opwaarderen van het woonklimaat en het leefmilieu in de Brugse binnenstad, Unesco Werelderfgoed, en haar onmiddellijke omgeving. Ondermeer - maar niet uitsluitend - naar aanleiding van het beslissingsproces rond een eventuele nieuwe bestemming en uitzicht van de erfgoedsite Oud Sint-Jan.

Dat doen wij vooral door het toezien en aandringen op een democratisch en kwaliteitsvol beslissingsproces. Daar komen wij actief in tussen door onder meer acties, informatie te verschaffen en te sensibiliseren. Daarbij vragen wij prioritair aandacht voor het respect voor traditie, leefmilieu, erfgoed, leefbaarheid, verkeersveiligheid en plaats in de omgeving.

Om dat te bewerkstelligen proberen wij de bestaande inspraakmogelijkheden zo maximaal en efficiƫnt mogelijk aan te wenden. Wij pogen te participeren bij de voorbereiding en uitwerking van beslissingen die verband houden met de doelstelling van de VZW en onder voor de VZW aanvaardbare voorwaarden.

1

U kunt ons helpen deze doelstellingen te verwezenlijken

  • word lid
  • word steunend lid
  • word werkend lid van de vzw

Ga naar onze pagina Lidmaatschap om ons te helpen uw Brugse erfgoed te bewaren.

3

Enkele gegevens over de vzw Erfgoedforum Brugge

De vzw werd opgericht op 25 januari 2009 en de statuten werden neergelegd in de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brugge op 20.02.2009 onder het ondernemingsnummer 0809.969.004.

De maatschappelijke zetel is gevestigd op het adres Zonnekemeers 1 B.0001, 8000 Brugge

De Raad van Bestuur is samengesteld als volgt.
Voorzitter: Wouter Priem
Bestuurders: Koenraad Boel, Jacques Bonte, Jan Casier, Francis Lenaers, Guillaume Vanhoutryve

U bevindt zich hier: Start / vzw